#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Технологія Google Omnitone відповідатиме за передачу об’ємного звуку через Інтернет

Для повного занурення у віртуальну реальність потрібно не тільки якісна картинка, а й об’ємне звучання. Якщо у випадку з плоскими телевізорами або моніторами досить багатоканального звуку, то при зануренні в віртуальний світ потрібно більш серйозне рішення. Розуміючи це, розробники Google створили абсолютно новий метод передачі об’ємного звуку через Інтернет. Технологія отримала назву Omnitone.

При створенні Omnitone команда Chrome WebAudio зіткнулася з тим, що їм потрібно було використовувати вже наявні в браузері інструменти, щоб не створювати ще один стандарт. Вирішення цієї проблеми виявилося досить простим. Omnitone поєднює розташування джерела звуку з вбудованими датчиками в VR-гарнітурі. Тому, коли користувач трохи нахиляє голову в бік, то звучання “переміщається” разом з ним, як якщо б це було в реальному світі. Іншими словами, якщо перед вами в віртуальному світі щось відбувається, то повернувши голову вправо, ви будете краще чути ці звуки лівим вухом.

2mQqMVBIKikrgJIGWgAk2xpUTHVuS0Cpbl7tlECRec8n3z0DGdOj

Звук розподіляється на вісім віртуальних динаміків, після чого “звужується” до стерео з використанням бинаурального візуалізатора, видаючи на виході об’ємний звук через звичайні навушники. Таким чином, для створення об’ємного звучання використовуються тільки веб-компоненти.

Послухати приклади роботи цієї технології можна на спеціальному сайті. Також очікується, що Omnitone буде використовуватися в YouTube VR і інших сервісах компанії.

Переглядів (1145 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close