#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Секрети впливу на людей

Створи про себе позитивне враження, знайди до свого співрозмовника підхід – і тобі завжди буде легко спілкуватися і знаходити компроміс.

DR481s1U6jCrYG1KGCL6DsWJ6y7T9J (1)

Але пам’ятай: впливати – не означає маніпулювати!

Ефект Франкліна

Бенджамін Франклін винайшов свій спосіб завоювання довіри. Він попросив людину, яка його недолюблювала, позичити йому рідкісну книгу. Потім Франклін ввічливо подякував тому пану, і – диво – вони стали друзями.
Той, хто одного разу зробив тобі послугу, більш охоче зробить це ще раз на відміну від того, який чимось зобов’язаний тобі. Людина думає так: якщо ти попросив, значить і сам відізвешся на зустрічне прохання.

Говори компліменти

Щиро! Повір у те, про що говориш. Вчені виявили, що люди схильні шукати емоційний баланс, щоб їх думки і почуття збігалися з думками інших. Твоя мета – сказати комплімент так, щоб людина повірила. Адже він і сам так про себе думає. Завдання непросте, але здійсненне.
Скажи ненароком шефу, що він – бізнес-гігант і працювати з ним – одне задоволення. Приятелю повідом про те, що у нього – добре серце (він колись врятував тебе). І перш ніж робити комплімент, постарайся знайти факт, що доводить його. Тоді твої слова точно прозвучать щиро.

Відображай інших

Люди мимоволі відчувають симпатію до тих, хто на них схожий. І на цьому факті побудовано безліч технік. Просто повторюй поведінку свого співрозмовника, копіюй його манеру мови і жести. Деякі роблять це несвідомо – просто їм симпатичний чоловік; іноді люди вдаються до такої техніки цілком свідомо.

Використовуй рефлективне слухання

Один з найефективніших способів привернути до себе людину – це перефразувати те, що він говорить. Скажи те ж саме, тільки своїми словами. Ця техніка ще відома як рефлективне слухання. Так часто роблять психотерапевти – люди розповідають їм більше, і між лікарем і пацієнтом створюються дружні стосунки.
Спілкуючись з друзями, скажи те, про що ви тільки що говорили, але своїми словами. Або постав питання. Ця техніка відмінно працює, коли потрібно в чомусь переконати шефа або колег.

Кивай і слухай

Навіть якщо тобі не все подобається і ти не з усім згідний, кивай і слухай. Настане момент, коли ти зможеш задати додаткове питання. Але поки співрозмовник говорить – слухай його.
Є люди, які люблять говорити. Точніше – вони відчувають в цьому потребу. Не заважай їм – хай виговоряться. Тим самим ти створиш про себе враження приємної людини.

Переглядів (1327 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close