#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Перший у світі робот-консьєрж зі штучним інтелектом IBM Watson – Connie

У багатьох фантастичних фільмах роботи поряд з людиною виконують спільну справу, робот – невід’ємна частина майбутнього людства. Останні роки ми дуже часто читаємо і бачимо відео про те, як роботи виконують різноманітну роботу, допомагаючи людині у побуті, в роботі в офісі, в подорожах.

Ось і достатньо відома компанія IBM Watson, яка доволі давно і успішно займається робототехнікою, нещодавно розробила для одного з готелів всесвітньо відомої компанії Hilton робота-консьєржа на ім’я Connie.

робот консьєрж

Дана розробка робота буде унікальною модифікацією робота Nao, і назвали його Connie в честь творця імперії «Хілтон» Конрада Хілтона. Зараз робот використовується в готелі Hilton McLean, який розташовується в сонячному місті Вірджинія.

Працює Connie разом з персоналом готелю, допомагаючи адміністраторам відповідати на поставлені відвідувачами питання, і навіть в деяких випадках допомагає вирішувати проблеми, що виникають у гостей, граючи роль «віртуального» адміністратора. Спілкування робота відбувається по функції, як перетворення тексту в мову, так і в зворотному порядку. Бази даних WayBlazer надають консьєржу всю необхідну інформацію по кафе, ресторанах, а також про пам’ятки, які знаходяться, як на території готелю, так і за його межами.

Робот Connie може самостійно навчатися за допомогою спілкування з людьми, тим самим покращуючи свої навички, які впливають на якість даються роботом відповідей і порад. Головною особливістю в навчанні робота є платформа Watson, яку в свою чергу можна назвати унікальною і єдиною в світі системою штучного інтелекту, яка може використовувати інформацію, виражену природною мовою.

Безумовно, Connie не є унікальним проектом, і сьогодні в багатьох готелях, банках і інших часто відвідуваних закладах по всьому світу можна зустріти схожих роботів різних розмірів і з різними функціями. У 2013 році представники Оксфордського університету Карл Бенедикт Фрей і Майкл Осборн опублікували дослідження під назвою “Майбутнє зайнятості”, в якому заявили, що протягом наступних 20 років 47% ринку праці в США будуть автоматизовані в тому числі такими роботами. Питання про користь цього явища для економіки і соціальної сфери поки що залишається відкритим.

Щоб подивитись як працює Connie, натисніть тут.

Автор: ЮрійЮрійович

Переглядів (15435 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close