#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Цей лист написав своїй чотирирічній донечці психолог і письменник Келлі Фланаган

“Любе малятко,
Я пишу тобі цього листа, сидячи у відділі косметики нашого місцевого супермаркету. Нещодавно товариш надіслав мені смс з іншого схожого відділу і сказав, що це одне з найбільш гнітючих місць на світі. Я намагався зрозуміти, що він мав на увазі. І ось зараз я сиджу тут і, здається, починаю з ним погоджуватися. Слова мають величезну силу, а слова у вітринах цього відділу – ще більшу. Слова та фрази як, наприклад, ось ці:

Неперевершено за доступною ціною;
Непогрішно;
Бездоганний фініш;
Блискуча сила;
Роздягнися;
Кидає виклик віку;
Обери свою мрію;
Майже гола;
Природна краса.

Коли у тебе росте донька, ти розумієш, що вона настільки ж сильна, як і всі інші в домі – це стихія, з якою треба рахуватися, це палка душа, наділена тим же життям, тими ж дарами та пристрастю, що і душа будь-якої людини. Але, сидячи в цьому відділі, ти також починаєш усвідомлювати, що більшість людей не будуть бачити її такою. Для них вона буде просто симпатичним личком і тілом, яким можна насолодитися. І вони їй казатимуть, що вона повинна виглядати певним чином, щоб мати хоч якусь цінність та вплив.

Але у словах все ж таки є сила, і, можливо, слова батька зможуть протистояти словам цього світу. Можливо, батьківські слова зможуть позбавити дочку цього сорому, який вже став нормою, і принести їй глибоке і непохитне відчуття власної цінності та краси.
Слова батька – це не якісь особливі слова, просто у них інше значення:

Блискуча сила. Нехай твоя сила буде не в твоїх нігтях, а у твоїй душі. Рідна, спробуй зрозуміти, хто ти є, і жити у світі з цим знанням – нехай з хвилюванням, але вперто і непохитно.

Знайди свою мрію. Та тільки не на полиці супермаркету! Знайди місце свого спокою всередині себе. Саме там росте справжня мрія. Зрозумій, що ти хочеш робити в цьому світі. І коли ти вже обрала, йди за цим віддано, чесно, не втрачаючи надії.

Гола. Цей світ хоче, щоб ти зняла свій одяг. Але будь ласка, залиш його на собі. Замість цього, зніми з себе… боксерські рукавички! Не нанось ударів для видимості. Говори те, що в твоєму серці. Будь вразливою. Ризикуй. Люби цей світ, який майже не знає, що значить любити себе. Роби це відверто та самовіддано.

Непогрішно. Завжди вір у те, що непогрішності не існує. Це ілюзія, створена людьми, які цікавляться тільки твоїм гаманцем. Якщо ти вирішиш шукати досконалості, то нехай це буде непогрішне милосердя – до себе і до людей навколо тебе.

Кидає виклик віку. Твоя шкіра вкриється зморшками, твоя юність закінчиться, але у твоєї душі немає віку. Вона завжди буде знати, що значить грати, насолоджуватися та радіти. Будь ласка, краще кидай виклик старінню своєї душі.

Бездоганний фініш. Твій “фініш” не має нічого спільного з тим, як сьогодні виглядає твоє обличчя. Твій “фініш” – це про те, як виглядає твоє життя в останній день. Нехай роки твого життя підготують тебе до цього дня. Хай тебе зістарить діюче милосердя, зростай в мудрості, і нехай твоя любов стане настільки великою, що нею можна буде обійняти всіх людей. Нехай твій “бездоганний фініш” буде мирним прийняттям кінця і того, що йтиме за ним, і нехай він стане даром всім тим, хто тебе любить.

Малятко, ти любиш все рожеве та в рюшечках, і я, звичайно ж, зрозумію, якщо коли-небудь для тебе стане важливим макіяж. Але я молюся про те, що набагато важливішими для тебе будуть три слова – три останні слова, які ти щодня вимовляєш перед сном, коли я у тебе питаю: “Що в тебе найкрасивіше?”. Ці слова такі яскраві, що жоден тональний крем їх не приховає.
Що у тебе найкрасивіше?
Те, що всередині.
Від мого серця до твого,
Тато”

Переглядів (950 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close