#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Як легко підвищити свій дохід

Є «Код Да Вінчі», а є «Код Бідності». Це те, що буде відбуватися з тобою, поки ти не вирішиш проблеми зі своєю самооцінкою.

Всі розуміють, що: висока самооцінка приводить до успіху. Низька самооцінка призводить до бідності. Зв’язок між ними практично прямий.

Це доведено дослідженнями безлічі психологів, які тестували успішних людей: бізнесменів, політиків, спортсменів, акторів …

У всіх самооцінка, як правило, висока. І, навпаки, як ти думаєш, скільки наших співвітчизників володіє нормальною самооцінкою?

Виходить десь 80/20. Більшість – володарі заниженої самооцінки. Цікавий момент: у країнах, що відрізняються добробутом населення, ця пропорція виглядає зовсім по-іншому.

Самооцінка найчастіше диктується вихованням, ще може стати заниженою в підлітковому віці, набагато рідше – в зрілому – як наслідок невдач.

«Код Бідності» – це сценарій більшості.

І ніхто не винен, що поколіннями в нас вирощується низька самооцінка. І ми вже перестаємо помічати це. Не надаємо значення.

А потім дивуємося: чому нахабний Петя без освіти вже третю машину міняє, а порядна Коля, інженер, зводить кінці з кінцями? До болю знайома картина, чи не так?

До речі, люди з низькою самооцінкою можуть почати тебе тероризувати, ображатися, коли ти починаєш досягати успіху, скандалити – так вони спробують затягнути тебе назад. У зграю невдах.

Але не піддавайся.

Якщо твоя мета – жити добре, подорожувати, розвиватися, зробити бізнес, побудувати відносини або забезпечувати сім’ю – у кожного своя, то тобі потрібно вийти з цих 80%.

Поки ти під «Кодом Бідності», поки ти думаєш, що нічого не вийде, у тебе чорна смуга, не щастить або ще щось в цьому роді – так і буде.

Коли людина домагається видимих ​​успіхів, дохід виростає, близькі пишаються і він собою задоволений – самооцінка зростає.

Також це працює і у зворотний бік: якщо цілеспрямовано підвищувати самооцінку – твої доходи зростуть.

Ти будеш легше домагатися більш серйозних цілей і відчувати себе на «сильній» хвилі.

Як підняти самооцінку

1.Годі порівнювати себе з іншими людьми. Завжди знайдуться люди, які будуть багатші за тебе, в чомусь успішніші, стрункіші або молодші. Навіщо марно витрачати час, займаючись порівняннями та самоїдством. Чи не краще знайти в собі «цікавинки» або «фішки» та розвивати їх. Як це робили, наприклад, Коко Шанель і Мерилін Монро.

Адже якби Мерилін Монро переживала з приводу того, що в неї дуже скромні груди, хіба вона стала б жінкою-легендою? І якби Коко Шанель витрачала весь свій час на комплекси з приводу невеликого зросту, хіба вигадала б вона «маленьку чорну сукню» і ще багато інших класних речей.

2. Перестань сварити себе і дорікати собі. Певна річ, твоя самооцінка кульгатиме, якщо ти постійно називаєш себе «коровою», «жиртрестом» або «дурепою». Постарайся не використовувати лайливі вислови на свою адресу, а краще заміни їх у своєму лексиконі на щось більш приємне. Наприклад, «сонечко», «люба», «дорога», «найкрасивіша», «найкреативніша» тощо. Частіше хвали свій зовнішній вигляд, навіть найменші успіхи та досягнення, як у кар’єрі, так і в особистому житті.

3. Забудь про «не». Намагайся якомога рідше вживати негативні вислови на свою адресу. Наприклад, «я не струнка», «я не зможу», «я недостатньо вродлива/розумна» тощо.

Підвищити самооцінку допоможуть позитивні твердження, які слід говорити собі якнайчастіше. Наприклад, «мені все вдасться», «все буде добре», «у мене апетитні сіднички», «в мене сексуальні ніжки», «у мене гарні очі» тощо.

4. Радій компліментам. Приймай компліменти та привітання з вдячністю. У відповідь на фразу друзів, колег, коханого про те, яка на тобі гарна сукня, забудь про чергову відповідь, мовляв, «та їй сто років» або «це стара». Просто усміхнися й скажи «дякую».

5. Оточи себе позитивом. Більше позитивних книг, фільмів, музики тощо. Також заведи собі правило регулярно читати статті/книги на тему підвищення самооцінки (такий собі індивідуальний тренінг).

6. Виділяй час на улюблену справу. Це може бути що завгодно, головне, щоб приносило тобі задоволення й ти могла досягти в цій сфері результатів, якими можна пишатися. Наприклад, уроки сальси і результат – твій гарний і пластичний танець на клубній вечірці, вирощування квітів і результат – прекрасна клумба біля під’їзду, приготування страв і результат – твої смачні ексклюзивні рецепти. Улюблену справу можеш розвивати, покращувати та креативити. Хто знає, може в майбутньому ти зможеш видати книжку або стати модним блогером.

7. Спілкуйся з позитивними й упевненими в собі людьми. Якщо у твоєму оточенні одні скиглії, песимісти й енергетичні вампіри, не дивно, що в тебе настрій на нулі. Убезпечуй себе від спілкування та дружби з «негативними персонажами». Недарма є вислів: краще бути самій, ніж з ким-небудь.

8. На зациклюйся на критиці. Сказали образливі слова, обізвали товстою, дурною або бездарною – і добре! Як казала героїня одного фільму: «Наплюй і розітри». Цілком можливо, що твої кривдники просто тобі заздрять або ж гнівом, спрямованим у твій бік, просто звільняють себе від негативних емоцій. Не прокручуй у голові образливі слова, а дій за принципом «Що більше ти поважаєш і любиш себе, то більше поважають, люблять і цінують тебе».

9. Створи список своїх досягнень. Не будь скромною. Адже ти насправді значно краща, ніж тобі здається! І зробила ти значно більше корисних речей, ніж можеш згадати в перші п’ять хвилин. Поклади список на видне місце – і доповнюй його новими досягненнями та добрими справами.

10. Вір у себе. Якщо ти сама не віриш у свої сили, то чому в тебе повинні вірити навколишні? Запорука успіху всіх великих і впевнених у собі людей у тому, що вони щиро вірили в те, що вони роблять, керуючись лише своїми бажаннями, фантазіями, думками та вибором. Якби Дженніфер Лопес не вірила в себе, а комплексувала з приводу своєї великої «п’ятої точки», хіба вона стала б відомою акторкою й співачкою?

Переглядів (1238 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close