#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИБРАТИ КАВУН

Кавун – самий довгоочікуваний і улюблений усіма атрибут літа. Вибрати стиглий і смачний плід часом здається просто неможливою справою. У продажу буває така величезна кількість кавунів, що просто очі розбігаються від розмаїття.

Сьогодні ми поділимося з тобою секретом, як вибрати самі стиглі і смачні плоди! Тепер ти нізащо не розгубишся при виборі кавуна.

Як вибрати кавун:

  • За розміром
    Необхідно остерігатися величезних кавунів. На жаль, наш клімат не сприяє вирощуванню на полях плодів гігантських розмірів. Отже, є велика ймовірність, що такі кавуни були штучно підгодовані добривами.
  • За жовтою плямою
    Така особливість є відмінною ознакою стиглого плода. Чим жовтіша пляма, тим смачніший і солодший обраний тобою кавун.
  • За статевою ознакою
    Мало хто знає, але кавуни можна розрізнити за статевою ознакою. «Хлопчики» – більші і витягнуті, а «дівчатка» – менші і злегка приплюснуті. «Дівчатка» – солодші.
  • По стуку
    Зрілий плід часто видає гучний звук при постукуванні. Також для перевірки на стиглість необхідно стиснути кавун з двох сторін. Якщо плід злегка потріскує, значить, він вже дозрів і готовий до вживання.
  • По хвостику
    Жовтий сухий хвостик є відмінним показником стиглості плоду. Зелений же, навпаки, свідчить про те, що кавун був зірваний рано.
  • По запаху
    Кірка кавуна повинна виділяти яскраво виражений свіжий запах. Якщо вона взагалі не пахне, значить, такий кавун, швидше за все, не був вирощений природним шляхом.
Переглядів (1830 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close