#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

Розумні дрібниці для дому, які полегшують життя

Розумний будинок, в ідеалі – це житло, яке піклується про своїх мешканців, роблячи їх перебування в будинку або квартирі максимально легким і приємним. Поки що ідеальних систем такого типу немає, а якщо і є, то коштують вони дуже дорого. Але нічого не заважає використовувати в звичайному будинку розумні гаджети, які теж зможуть зробити наше життя більш комфортним.

Таких пристроїв досить багато – це і розумні камери, і будильники, і різного роду кавоварки, холодильники та охоронні системи. Всі пристрої описати не вийде – для цього потрібно кілька років роботи і купа вільного часу. Але деякі такі гаджети, мабуть, варто розглянути.

Годинник Shock Clock

3d8334c2cce71d8eae21188c3fae8e35

Наскільки важко вам вставати вранці? Багатьом людям – дуже важко. Навіть, якщо вранці призначена важлива зустріч, треба здавати іспит або квартальний звіт – встати вчасно зможуть не всі. Раніше для швидкого пробудження в залізну миску з дріб’язком ставили звичайний механічний будильник. Вранці піднімався такий гуркіт, що іноді прокидалися навіть сусіди в будинку неподалік.

Тепер механічних будильників не так багато, а вставати як і раніше потрібно. І щоб не проспати, можна використовувати реально дієвий метод – Shock Clock. Цей годинник може почати пробудження вібрацією або звуковим сигналом, а закінчити ударом струму або навіть трьома послідовними ударами. Таке вже не проспиш.

Вже через пару днів після тесту гаджета користувачі схоплювалися з ліжка за 10 хвилин до сигналу пробудження. Звичайно, кому ж хочеться отримати удар струму, а то і всі три. Налаштування програми дозволяють заблокувати будильник так, що він буде бити струмом і сигналити до тих пір, поки людина не встане (визначається за допомогою гіроскопа).

Withings Smart Body Analyzer WS-50

e3a9183e349b714517b0c81050dc372f

На перший погляд це ваги. І справді, цей пристрій може без проблем виміряти вагу користувача. Але девайс здатен на більше, ніж просто зважувати.

Він може визначати співвідношення жиру і води в тілі людини. Крім того, він уміє рахувати пульс. Ваги визначають і кількість вуглекислого газу з температурою навколишнього повітря.

Зібрані дані ваги передають по бездротовому зв’язку (Wi-Fi і Bluetooth) на мобільний пристрій користувача. Підтримується Android та iOS. Загалом, це вже не ваги, а дійсно, цілий аналізатор вашого організму і мікроклімату приміщень, в яких ми живемо.

Тепловізор Seek Thermal Xr

55611d142629915894facc3b3ed2ded7

Тепловізор – прилад, що дозволяє «побачити» температуру різних предметів. Він відображає кольорову картинку, в якій різним кольорам відповідає різна температура.

Тепловізор допоможе виявити і усунути виток тепла або холоду, побачити місця локального нагріву або перегріву техніки, помітити проблеми з електропроводкою, знайти видобуток на полюванні – в темряві або в чагарнику. Тепловізори коштують досить дорого. Наприклад, Testo 875-1 з матрицею 160×120 пікселів вартує 53000 гривень.

В будинку або гаражі така система стане в нагоді багатьом. Так, її можна використовувати для пошуку дефектів, що ведуть до локального нагрівання:

  • Місця перегріву електронних плат вказують на проблеми з контактом або окремими компонентами схеми;
  • Локальне підвищене нагрівання механізмів сигналізує про проблеми зі змазкою або зношені підшипники;
  • Висока температура в окремих місцях електричної мережі допоможе виявити поганий контакт або коротке замикання;
  • Будь-які інші дефекти, які проявляються підвищеною температурою і які важко знайти в інший спосіб.

Sony LED Light Bulb Speaker

86a38e8fcbb3773fedf7a109217947f6

Це і лампочка, і бездротовий динамік. Яскравість лампочки становить 360 люмен, чого цілком достатньо для освітлення кімнати. Система по бездротовому зв’язку підключається до смартфону, і може реагувати на різні події. Крім того, лампочка вміє відтворювати музику – так що, якщо захочеться зробити вдома клуб зі світломузикою, це цілком можна організувати.

На жаль, гаджет важко дістати – він доступний, в основному, в Японії. В інших країнах Sony LED Light Bulb Speaker продається, але в рідкісних місцях.

Універсальний пульт для смартфона «Мультіпульт»

16f30c0a0924ed722d7a80de4909d21a

Цей невеликий пристрій дозволяє за допомогою смартфона або планешета управляти всіма пристроями, де передбачено ІК-управління. Це кондиціонери, ТВ, музичні центри, вентилятори і все інше. Все, що потрібно зробити – це підключити «Мультіпульт» в роз’єм для навушників, вибрати в додатку потрібний пристрій і вибрати потрібну функцію.

Перевагою такого пульта є і можливість роботи з ним поза домом. Наприклад, вам не подобається, що в кафе голосно працює телевізор? Беремо пульт і непомітно знижуємо гучність.

Для роботи з «Мультіпультом» необхідно встановити додаток під Android. Придбати «Мультіпульт» – не проблема, продається в багатьох магазинах.

Amazon Echo

cf104190aa9f049995868071fc2990cd

Це не просто бездротовий динамік, а цифровий асистент людини. Компанія Amazon поставляє девайс з віртуальним асистентом, у якого є власне ім’я – Alexa. При роботі з Мережею асистент може розповідати багато цікавого – читати новини, грати музику, повідомляти про останні події в тій чи іншій сфері.

Крім того, цей гаджет сумісний з IFTTT, так що його можна налаштовувати для виконання і інших задач.

Насправді можливості Amazon Echo виглядають дивакувато, як для такого маленького пристрою.

Датчик СО2

6092dcc2ff3340eea4c0727347a8f234

Якщо рівень вуглекислого газу в повітрі вище норми, то самопочуття людини різко погіршується. З’являється позіхання. Людина, сама того не помічаючи, починає дратуватися через дрібниці, не може зконцентруватися на важливій справі, а якщо і зосередиться, то розумовий процес буде протікати повільно. Природно такі симптоми можуть мати й інші причини, але найчастіше в реальному житті – це занадто висока концентрація вуглекислого газу.

Проблема ця актуальна як для будинку, так і для офісу. Вирішити її можна за допомогою детектора СО2. Пристрій має чутливий датчик, який вимірює кількість молекул CO2 в повітрі. Результати вимірювань одразу ж виводяться на невеликий ЖК дисплей, розташований на корпусі пристрою. Крім інформації про концентрацію СО2, детектор вуглекислого газу показує температуру навколишнього середовища. Окрім дисплея, є ще світлодіоди трьох кольорів – зелений, жовтий і червоний. Зелений – все добре, жовтий – можна і краще, червоний – потрібно залишити всі справи і зайнятися провітрюванням!

До речі, девайс можна поліпшити, наприклад, використовувати Raspberry в зв’язці з ним. А до іншого пристрою можна підключити Wi-Fi модуль, чому ні?

Переглядів (2360 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close