#
понеділок вівторок середа четвер п’ятниця субота неділя

9 причин почати бігати.

1. Біг підвищує можливості серця і судин, відбувається тренування безпосередньо самого серцевого м’яза. Це означає, що серце міцнішає, сильніше. А це неминуче позначається на його продуктивності.

2. Підвищується киснева ємність крові. Треноване серце за один цикл проганяє набагато більший об’єм крові, чим не треноване. Збільшився кровотік – збільшився і кисневий обмін. До всіх тканин і органів надходить більше крові, збагаченої киснем і живильними речовинами.

3. Відмінний засіб боротьби проти нервового напруження. Стрес і втому накопичують в організмі протягом дня продукти розпаду – це і є причина втоми. Щоб позбутися втоми, потрібно як слід попотіти, і біг відмінно справляється з цим завданням.

4. Під час тривалого навантаження в кров викидається особливий гормон – ендорфін. Цей гормон ще називають “гормон щастя”. І не даремно. Коли концентрація ендорфіну в крові зростає, людина відчуває легке відчуття ейфорії. Депресія випаровується.

5. Підвищується розумова активність. Під час пробіжки часто “само собою” приходить рішення якоїсь проблеми або завдання. Кров під час активного тренування рясно насичується киснем, підвищується обмін речовин, внаслідок цього, більш активно функціонує центральна нервова система, а значить і мозок.

6. Систематичні заняття бігом сприяють підвищенню імунітету, за рахунок збільшення в крові еритроцитів і гемоглобіну. У процесі бігових навантажень знижується холестерин в крові, зменшується відчуття голоду, покращується моторика кишечника. У сукупності з поліпшенням обміну речовин все це призводить до нормалізації маси тіла.

7. Бігати можна в будь-який час дня. Так, вранці, коли в крові підвищена кількість гормонів, біг буде природним засобом для розрядки, що допоможе організму повернутися до гармонії. Якщо бігати після трудового дня – увечері, то цим ви знімете напругу, розслабитеся, зарядитися енергією, придушите зайвий апетит і заснете прекрасним сном.

8. Дослідження вчених показують, що відбувається часткова регенерація тканини печінки. Відбувається позитивний вплив на нирки: під час бігу з них знімається навантаження, що призводить до їх кращому функціонуванню.

9 Регулярні бігові навантаження також надають позитивний вплив на опорно-руховий апарат. Для людей похилого віку подібні тренування особливо корисні, тому вони перешкоджають дегенеративним змінам у суглобах і м’язових тканинах.

Ще древні греки казали – “Якщо хочеш бути сильним – бігай, хочеш бути красивим – бігай, хочеш бути розумним – бігай”.

Переглядів (1132 Views)
Комментарии для сайта Cackle
Спільний проект

Контакти

Свої питання та пропозиції Ви можете надсилати на нашу поштову адресою info@dobremisto.com
Телефон: +38 (067) 788 788 4

При частковому, або повному копіюванні інформації посилання на сайт dobremisto.com є обов'язковим

misto
Close